ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Το εργαστήριο ALPHA PROLIPSIS  εκτελεί ένα ευρύ φάσμα ανοσολογικών δοκιμασιών που καλύπτει τους τομείς ανοσοχημείας, ανοσοκυτταρολογίας, αυτοανοσίας και  ιστοσυμβατότητας, συμβάλλοντας σημαντικά στην διερεύνηση των νοσημάτων, στον έλεγχο της πορείας της νόσου και την διαχείριση της θεραπείας. Η συνεχής εξέλιξη στον κλάδο των Βιοιατρικών επιστημών, η ανάπτυξη νέων εξειδικευμένων ανοσολογικών δεικτών και οι ποικίλες μέθοδοι που εφαρμόζονται αποτελούν επιτεύγματα της τελευταίας τεχνολογίας προκειμένου να εξασφαλιστεί η υψηλή αποδοτικότητα, η μείωση του χρόνου διεκπεραίωσης της αναλυτικής διαδικασίας και η ακρίβεια του αποτελέσματος. 
Οι ανοσολογικές εξετάσεις ελέγχουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος κάτω από φυσιολογικές και παθολογικές καταστάσεις και οδηγούν στον προσδιορισμό παθολογικών μηχανισμών και λειτουργιών του ανοσοποιητικού συστήματος.

Ανίχνευση αντιγόνου των ιών και αντισωμάτων έναντι ιών 
HSV, Brucella, H.pylori, Listeria, B.burgdorferi, EBV, VZV, Rubella, Measles, Mumps, Parvo B19, Toxoplasma, HAV, HBV, HCV, HIV, CMV

Έλεγχος συνάφειας ( avidity )
Rubella, Toxoplasma , CMV

Έλεγχος σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων
RPR, TPHA, FTA-ABS, Chlamydia ABs)

Διερεύνηση αυτοάνοσων νομημάτων
ASMA, anti-ssDNA, anti-MPO, anti-PR 3, anti-Jo-1, anti-AChRA, Abs ενδομύιου, anti-Scl-70, aPS-G, aPS-M, ACA, ANA, AMA, aCL, anti-CCP, anti-dsDNA, Abs έναντι γλιαδίνης, anti-β2 GPI, anti-SS, anti-Sm, anti-MPO

Αναζήτηση αλλεργιογόνων (RAST Test)

Προσδιορισμός ανοσοσφαιρικών και κυτταροκινών

Τα κύρια πεδία όπου οι ανοσολογικοί δείκτες χρησιμοποιούνται για την εργαστηριακή διάγνωση είναι:
 Αυτοάνοσα νοσήματα (Ρευματοειδής αρθρίτιδα, SLE, Συστηματικές αγγειίτιδες κ.α.)
 Αντιγόνα Ιστοσυμβατότητας  
 Ανοσοανεπάρκειες
 Αιματολογικά νοσήματα
 Έλεγχος λοιμωδών νοσημάτων
 Έλεγχος αλλεργιών

Το Εργαστήριο ALPHA PROLIPSIS ελέγχει ένα εύρος αυτοαντισωμάτων με τη χρήση διαφόρων μεθόδων για την εργαστηριακή διαγνωστική προσέγγιση και παρακολούθηση ασθενών με αυτοάνοσα νοσήματα, διενεργεί μια σειρά αναλύσεων ρουτίνας και εξειδικευμένων εξετάσεων που ανιχνεύουν βακτηριακές, ιικές, μυκοπλασματικές και παρασιτικές λοιμώξεις, για τον έλεγχο HIV/AIDS και άλλων αντισωμάτων και αντιγόνων σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, Ηπατίτιδες, Συγγενή νοσήματα, νοσήματα που μεταδίδονται μέσω του αναπνευστικού συστήματος ή μέσω διαβιβαστών, παρανεοπλαστικά σύνδρομα, ανίχνευση HLA αντιγόνων κ.α.  

Οι εργαστηριακές  τεχνικές περιλαμβάνουν:

 •  Κυτταρομετρία ροής  
 •  Ανοσοφθορισμός
 •  Ανοσοαποτύπωση (IMMUNOBLOT)
 •  Χημειοφωταύγεια
 •  ELISA
 •  Φθορίζουσα ανοσοενζυμική μέθοδος (FEIA)
 •  Νεφελομετρία
 •  Πηξιολογικές-Χρωμογονικές
 •  Ανοσοθολοσιμετρία
 •  Ανοσοχρωματογραφία
 •  Συγκολλητινοαντίδραση
 •  Κυκλοτερής  ανοσοδιάχυση – RID (Radial ImmunoDiffution) 
 •  Μικρολεμφοκυτταροτοξική τεχνική

Ιατρικές Υπηρεσίες

Όταν η επιστήμη και η βαθιά γνώση ανατομίας συμπράττει με την καλαισθησία και το αίσθημα ευθύνης του ιατρού, ένα πανίσχυρο δηλητήριο μπορεί να μετατραπεί στον καλύτερό μας φίλο. Είναι η ιστορία όπου το δηλητηριασμένο μήλο στο παραμύθι της Χιονάτης συμμαχεί με το Μαγικό της Καθρέφτη.

 

Το Υαλουρονικό οξύ, αν και τεχνητό προϊόν,  αποτελεί φυσικό συστατικό του  δέρματος, που βοηθάει στην ενυδάτωση των ιστών. Για το λόγο αυτό είναι  ένα προϊόν  υποαλλεργικό, χωρίς παρενέργειες.

Χρησιμοποιείται ήδη από τη δεκαετία του ’50 στη Γαλλία και αποτελεί σήμερα ευρέως χρησιμοποιούμενη τεχνική για την πρόληψη και την  αντιμετώπιση της γήρανσης  του  δέρματος  (mesolift)
Πρόκειται για έγχυση ενδοδερμικά  ή υποδόρια, στοιχείων και φαρμακευτικών ουσιών με διαφορετική δράση το καθένα. 

Αποτελεί και αυτό  ένα είδος μεσοθεραπείας,  αλλά  η διαφορά του είναι ότι αποτελεί αυτόλογη μέθοδο. Χρησιμοποιείται   δηλαδή υλικό από το αίμα μας -και όχι εξωγενείς παράγοντες – και εκμεταλλευόμαστε τις φυσικές διεργασίες  του οργανισμού μας , προκειμένου να επιτύχουμε ανανέωση  των κυττάρων της επιδερμίδας.

LIFTING ΜΕ ΝΗΜΑΤΑ Πρόκειται για μια απλή και αναίμακτη μέθοδο lifting, ιδανική για την αντιμετώπιση ήπιων και πιο προχωρημένων περιστατικών, σε άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας.

Η θεραπεία Dermapen είναι ιδανική για ανάπλαση της επιδερμίδας ενώ έχει αντιγηραντικές ιδιότητες καταπολεμά τις ρυτίδες γήρανσης , λεπτές γραμμές, ουλές ακμής, δυσχρωμίες αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου.

Ιατρικά Άρθρα