ΑΛΛΕΡΓΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ - RAST

Στην ALPHA PROLIPSIS , πραγματοποιούνται αλλεργιολογικές εξετάσεις αίματος, τα ονομαζόμενα RAST test.  Τα αλλεργιολογικά αυτά τεστ διερευνούν την ευαισθησία του εξεταζόμενου στα διάφορα αλλεργιογόνα. Προσδιορίζουν το βαθμό ευαισθησίας μέσα από μια διαβαθμισμένη μέτρηση που είναι από το 1 μέχρι το 6. Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός τόσο μεγαλύτερη και η ευαισθησία του ατόμου.
Τα Rast τεστ γίνονται με αιμοληψία και ο στόχος τους είναι η επιβεβαίωση αποτελεσμάτων που έχουν προκύψει από τεστ δερματολογικά και έχουν δείξει σημαντικό βαθμό ευαισθησίας. Ουσιαστικά είναι μια αλλεργιολογική εξέταση αίματος που προσδιορίζει τις ουσίες στις οποίες είναι αλλεργικός ένας οργανισμός. Δεν μπορούν όμως από μόνα τους τα RastTest να μας δώσουν ασφαλή συμπεράσματα.

Οι ουσίες που προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις και μπορούν να μετρηθούν ποσοτικά μέσω των Rast Test χωρίζονται σε γενικές κατηγορίες, οι σημαντικότερες αυτών είναι:

  1. Χορταρικά (όπως γύρη από τριφύλλι, καλαμιά, γρασίδι κ.τ.λ.)
  2. Γύρη δέντρων και ζιζανίων
  3. Εισπνεόμενα (πχ ακάρι)
  4. Τρόφιμα (περιλαμβάνει πολλές αλλεργιογόνες ουσίες που χωρίζονται σε άλλες υποκατηγορίες)
  5. Αλλεργιογόνα ζώων (όπως φτερά πτηνών και τρίχωμα ζώων)
  6. Σκόνη (εννοείται κυρίως η οικιακή σκόνη)
  7. Μύκητες (όπως η πενικιλίνη)
  8. Καθαριστικά και απολυμαντικά με συγκεκριμένες χημικές ουσίες στη σύνθεση τους.

Ιατρικές Υπηρεσίες

Όταν η επιστήμη και η βαθιά γνώση ανατομίας συμπράττει με την καλαισθησία και το αίσθημα ευθύνης του ιατρού, ένα πανίσχυρο δηλητήριο μπορεί να μετατραπεί στον καλύτερό μας φίλο. Είναι η ιστορία όπου το δηλητηριασμένο μήλο στο παραμύθι της Χιονάτης συμμαχεί με το Μαγικό της Καθρέφτη.

 

Το Υαλουρονικό οξύ, αν και τεχνητό προϊόν,  αποτελεί φυσικό συστατικό του  δέρματος, που βοηθάει στην ενυδάτωση των ιστών. Για το λόγο αυτό είναι  ένα προϊόν  υποαλλεργικό, χωρίς παρενέργειες.

Χρησιμοποιείται ήδη από τη δεκαετία του ’50 στη Γαλλία και αποτελεί σήμερα ευρέως χρησιμοποιούμενη τεχνική για την πρόληψη και την  αντιμετώπιση της γήρανσης  του  δέρματος  (mesolift)
Πρόκειται για έγχυση ενδοδερμικά  ή υποδόρια, στοιχείων και φαρμακευτικών ουσιών με διαφορετική δράση το καθένα. 

Αποτελεί και αυτό  ένα είδος μεσοθεραπείας,  αλλά  η διαφορά του είναι ότι αποτελεί αυτόλογη μέθοδο. Χρησιμοποιείται   δηλαδή υλικό από το αίμα μας -και όχι εξωγενείς παράγοντες – και εκμεταλλευόμαστε τις φυσικές διεργασίες  του οργανισμού μας , προκειμένου να επιτύχουμε ανανέωση  των κυττάρων της επιδερμίδας.

LIFTING ΜΕ ΝΗΜΑΤΑ Πρόκειται για μια απλή και αναίμακτη μέθοδο lifting, ιδανική για την αντιμετώπιση ήπιων και πιο προχωρημένων περιστατικών, σε άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας.

Η θεραπεία Dermapen είναι ιδανική για ανάπλαση της επιδερμίδας ενώ έχει αντιγηραντικές ιδιότητες καταπολεμά τις ρυτίδες γήρανσης , λεπτές γραμμές, ουλές ακμής, δυσχρωμίες αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου.

Ιατρικά Άρθρα